GreenCare: de nieuwe generatie antivirus is gearriveerd

De komende weken sleutelen we achter de schermen volop aan onze GreenCare suite. Niets nieuws, GreenCare is immers een ‘eeuwig lopend project’ met dagdagelijkse opvolging en aanpassingen, maar dit keer zijn de gevolgen voor uw PCs en servers voelbaar en meteen merkbaar. We willen u dan ook voldoende informeren hierover. We veranderen namelijk de antivirus engine, de motor achter ons antivirussysteem, en dit om uw systemen nog beter te beschermen tegen de meest moderne dreigingen. Aangezien we reeds meer dan 2 jaar de dreigingen monitoren en opvolgen voor al onze GreenCare klanten hebben we een mooi overzicht van welke types aanvallen en beestjes binnenrollen in onze regio en wat de impact ervan is. Deze informatie is voor ons goud waard en laat ons toe u nog beter te beschermen.

Hoewel onze succes rate met de huidige engine ver boven de 99,5% ligt, opteren we toch alvast voor een engine die meer bestand is tegen de dreigingen van de toekomst. Een antivirussysteem loopt altijd achter de feiten aan, daar kunnen we niet rond. Het komt er voor ons meer en meer op aan om te kiezen voor een antiviruspartner die én veelvuldig updates aanbiedt én die dreigingen detecteert en elimineert op basis van gedrag. Zo kan een programma in quarantaine gehouden worden omdat het virusgedrag vertoont, ook al is het op dat moment nog niet officieel bekend als een dreiging.

GreenCare staat synoniem voor cloud, dus dreigingen die bij 1 klant binnenrollen en daar opzijgezet worden, staan meteen voor het ganse aangesloten computerpark gekend als een te vermijden programma. Zoals u weet communiceert onze GreenCare agent in 2 richtingen met ons datacenter zonder dat daarbij uw privacy in het gedrang komt.

Tevens zal u zien dat de nieuwe antivirus engine ook meer communiceert naar u als gebruiker. Het programma dringt zich niet op maar geeft subtiel korte meldingen omtrent de updates, scans, … zonder hierbij te storen. Een geïnformeerde gebruiker is er immers twee waard 
We plannen de eerste migraties naar het nieuwe systeem op maandag 21 september. Wanneer uw systeem plots meldt dat er geen antivirusbescherming is of dat deze verouderd is, hoeft u niet meteen te panikeren, het wordt immers op de achtergrond opgevolgd door ons en is van korte duur.

Er is een grote kans dat uw werkstations dienen te worden herstart na de aanpassingen. Daar alles geautomatiseerd wordt, kunnen we u niet exact meegeven wanneer dit precies gebeurt. Uiteraard komt er een melding op uw toestel hiervoor. Over uw server(s) hoeft u zich geen zorgen te maken, deze worden door ons manueel opgevolgd en dienen niet te worden heropgestart.